Coronita pufoasa

de corina241 in Prajituri, 1 Dec 2010 | 3496 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 7 oua
  • 7 linguri de ulei
  • 1 cana de zahar
  • 1 cana de faina
  • 1 praf de copt
  • stafide
  • 2 linguri de finett,nutella
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coronita pufoasa:

Albusurile batute spuma,apoi adaugam zaharul si mixam pana devine o bezea lucioasa.

Galbenusurile le frecam cu uleiul si devin ca o maoineza,apoi le punem peste spuma de albusuri.

La sfarsit faina si praful de copt puse in ploaie.

Pregatim o forma rotunda tapetata cu hartie de copt si punem o parte din compozitie,presaram stafide,continuam sa turnam iarasi in forma,punem lingurile cu fineti ,iarasi compozitie si cateva stafide,apoi gata,la cuptor pentru 35 minute.

Se pudreaza cu zahar!

TIPS-URI

1

daca nu aveti forma speciala rotunda pentru coronita,improvizati decupajul cercului cu ajutorul unui pahar si apoi turnam compozitia in forma.

2

paharul nu se va sparge

Daca ti-a placut reteta noastra "Coronita pufoasa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert chec in trei culori