Coşuleţe aperitiv cu brânză, măsline şi somon afumat

de simonacallas in Aperitive / Garnituri, 11 Mar 2014 | 13369 vizualizari

 

Aperitivul, acest preludiu al oricărui ospăţ care se respectă, este, după părerea mea, la fel de important ca oricare dintre felurile de mâncare pe care le ştim ori ni le putem imagina. Conţine, în proporţii optime, proteine, glucide şi lipide, şi chiar dacă este vegetarian se poate alcătui în aşa fel încât să ofere organismului toată gama de nutrienţi necesari.

Apertitivul pe care îl propun conţine o brânză rafinată, măsline şi somon afumat – un trio care, augmentat cu ulei de măsline şi cu ierburi aromatice, răsfaţă papilele gustative într-un mod inedit şi generos.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 1 ou
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 3 linguri apă
  • 150 g făină
  • un praf de sare
  • ½ linguriţă praf de copt
  • Pentru umplutură:
  • 150 g brânză ricotta (sau orice altă brânză cremoasă)
  • 2-3 linguri ulei de măsline
  • câteva măsline fără sâmburi
  • 1 lingură suc de lămâie
  • ierburi aromatice: mărar, busuioc, chives
  • sare şi piper
  • 150 g filé de somon afumat (felii subţiri)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coşuleţe aperitiv cu brânză, măsline şi somon afumat:

Se amestecă oul cu uleiul, apa şi sarea. Se adaugă făina cernută cu praful de copt. Se frământă un aluat tare şi elastic, care se lasă la rece 30 minute. Apoi se întinde o foaie de 2-3 mm grosime (dacă este necesar, se mai presară făină pe planşetă). Se decupează cu un decupător în formă de floare şi se coc în tava pentru brioşe, la foc mediu, timp de 15-20 minute.

Se pun în blender crema de brânză, 2-3 linguri ulei de măsline, măslinele, sucul de lămâie, mărarul, frunzele de busuioc şi de chives, un praf de sare şi piper. Se obţine o pastă care se aşează în coşuleţele din aluat. Se decorează cu felii de somon afumat şi verdeaţă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Coşuleţe aperitiv cu brânză, măsline şi somon afumat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Oua umplute - Soricei