Cosulete cu bezea, perfecte pentru o onomastica sau pur si simplu o dupa amiaza in care am manca ceva dulce :)
Cosuletele:
Se taie untul bucatele (eu nu am avut, asa ca am pus margarina), se adauga zaharul si galbenusurile si se amesteca.
Apoi se pune si drojdia inmuiata in putin lapte, laptele, 1 varf de lingurita de sare si se amesteca putin.
Acum adaugam faina cat cuprinde, astfel incat sa ne rezulte o coca pentru intins.
Ideal este sa se lase la rece peste noapte pentru ca astfel vor iesi mult mai pufoase, insa daca nu rezistati tentatiei, lasati aluatul la rece macar 30 de minute.
Crema de bezea:
Crema se prepara astfel: amestecam cu telul albusurile cu un praf de sare pana obtinem o spuma, adaugam zaharul si batem bine pana otinem o bezea consistenta. Apoi adaugam si nuca si amestecam bine.
Se presara faina pe masa de lucru, intindem aluatul intr-o foaie, pe care o taiem in fasii lungi.
Punem crema, rulam aluatul pe lungime, obtinand astfel un rulou lung, pe care il vom taie in bucatele. Acestea sunt cosuletele, pe care le vom aseza intr-o tava, pe foaie de copt, cu umplutura in sus.
Le ungem cu un ou batut bine si le dam la cuptorul incins pentru 15-20 minute.
Timp: cam 2 ore
Portii: aprox 50, chiar si mai multe, depinde cum le portionati
Pofta Buna!
Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2014/05/cosulete-cu-bezea.html