Cotlet de porc cu prune uscate

de mihaelar63 in Porc, 28 Feb 2015 | 5739 vizualizari

 

De mult timp doream sa prepar combinatia aceasta de carne cu fructe uscate. Am gasit prune uscate usor afumate si am trecut la treaba.

 

INGREDIENTE

  • 1.5 kg cotlet porc
  • 200 gr prune uscate afumate
  • 100 gr stafide sultanine aurii
  • 2 morcovi
  • 2 tije telina
  • 1 ceapa galbena
  • 1 l supa clara de pui
  • 4 linguri mustar
  • 4 linguri ulei masline
  • 4 catei usturoi
  • 2 linguri rase zahar brun
  • piper
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlet de porc cu prune uscate:

Bucata de cotlet se spala se lasa sa se zvante .

Se sareaza carnea si cu un cutit se face pe lungime o taietura care se largeste si se umple cu fructe uscate .

Legumele se curata  si se taie bucati de cate 4 cm .

Intr-un bol  se pune usturoiul tocat marunt si se amesteca cu sare piper , mustar, zahar brun si ulei de masline .

Legumele taiate se pun intr-o tava . Se aduga zeama de pui .Se sareaza .

Deasupra se pune cotletul peste care se toarna condimentele amestecate .

Acoperiti tava cu o folie de aluminiu si dati la cuoptorul incalzit , 220 grade timp de o ora .

Dupa o ora se indeparteaza folia si se lasa sa se rumeneasca friptura inca 15 minute .

Se scoate tava din cuptor si se lasa sa se odihneasca carnea 15-20 minute , acoperita din nou .

Serviti cotletul umplut cu fructe uscate , feliat si insotit de legumele din tava .

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de porc cu prune uscate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură Raffaello - Desert însiropat și delicios

ieri la 16:30

Legume crocante la cuptor în crustă de panko - Cea mai bună si simplă rețetă de post

ieri la 09:47

Supă cremă de linte - Rețeta delicioasă de post

pe 13.03 la 09:54

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cotlet de porc aromat in bere