Cotlet de porc cu prune uscate

de mihaelar63 in Porc, 28 Feb 2015 | 6222 vizualizari

 

De mult timp doream sa prepar combinatia aceasta de carne cu fructe uscate. Am gasit prune uscate usor afumate si am trecut la treaba.

 

INGREDIENTE

  • 1.5 kg cotlet porc
  • 200 gr prune uscate afumate
  • 100 gr stafide sultanine aurii
  • 2 morcovi
  • 2 tije telina
  • 1 ceapa galbena
  • 1 l supa clara de pui
  • 4 linguri mustar
  • 4 linguri ulei masline
  • 4 catei usturoi
  • 2 linguri rase zahar brun
  • piper
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlet de porc cu prune uscate:

Bucata de cotlet se spala se lasa sa se zvante .

Se sareaza carnea si cu un cutit se face pe lungime o taietura care se largeste si se umple cu fructe uscate .

Legumele se curata  si se taie bucati de cate 4 cm .

Intr-un bol  se pune usturoiul tocat marunt si se amesteca cu sare piper , mustar, zahar brun si ulei de masline .

Legumele taiate se pun intr-o tava . Se aduga zeama de pui .Se sareaza .

Deasupra se pune cotletul peste care se toarna condimentele amestecate .

Acoperiti tava cu o folie de aluminiu si dati la cuoptorul incalzit , 220 grade timp de o ora .

Dupa o ora se indeparteaza folia si se lasa sa se rumeneasca friptura inca 15 minute .

Se scoate tava din cuptor si se lasa sa se odihneasca carnea 15-20 minute , acoperita din nou .

Serviti cotletul umplut cu fructe uscate , feliat si insotit de legumele din tava .

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de porc cu prune uscate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte Black

- 400 lei
1399.99 lei
999.99 lei

Compact Classic

- 600 lei
2899.99 lei
2299.99 lei

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

COMENTARII (12)

dantes 1

01.03.2015, 07:00

Foarte bun!

mirela0911 1

03.03.2015, 13:26

Cred ca a iesit o bunatate!

MotanLaOale 1

10.03.2016, 23:03

bun bun

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]