Cotlet de porc in crusta de piper verde si sos de rodii

de vio_dreams in Porc, 28 Feb 2013 | 7628 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 cotlet porc cca 1,5 kg
  • 2 rodii
  • 200 ml apa
  • 1 plic piper verde
  • 1 lingura usturoi granulat
  • praf sare dupa gust
  • 2 linguri miere
  • 1 lingura otet balsamic
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlet de porc in crusta de piper verde si sos de rodii:

Strivim usor piperul verde si il amestecam cu praful de usturoi si  sarea. Frecam bine cotletul cu acest amestec si il impachetam in folie de aluminiu.

 Punem cotletul in tava si turnam apa, astfel  incat sa ajunga cam pana la jumatatea lui. Punem cotletul la cuptor pana ce scade toata apa, apoi scoatem cotletul din folie. 

Scoatem  semintele  de rodie si le punem intr-un vas. Acoperim cu apa si dam in cateva clocote. Pasam bine, pentru a-si lasa tot sucul, apoi strecuram. Punem  sucul rezultat inapoi in vas,  adaugam otetul balsamic si mierea, apoi  punem pe foc pana capata consistent unui sos. 

 Ungem cotletul cu jumatate din sosul de rodii si il introducem in cuptor  inca 15-20 minute. 

Il acoperim cu folie de aluminiu si il lasam sa se odihneasca cateva minute pentru a-si lasa aromele. 

Taiem felii si servim cu sosul de rodii ramas.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de porc in crusta de piper verde si sos de rodii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura de porc vietnamez