Cotlet de porc in sos de unt cu ceapa verde si piure

de Bya Ralu in Porc, 23 Apr 2015 | 7800 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati de cotlet de porc
  • 1 fir de ceapa verde
  • ulei de masline
  • 50 ml vin rose
  • 1 cub de unt
  • vegeta/piper alb/boia dulce/busuioc

Pentru piure:

  • 4 cartofi
  • lapte
  • unt
  • 1 lingura smantana
  • sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlet de porc in sos de unt cu ceapa verde si piure:

Intr-o tigaie punem bucatiile de carne clatite cu apa rece si sterse cu un prosop de hartie,se condimenteaza pe ambele parti, se pune ulei de masline si se lasa putin la prajit.

Se adauga vinul rose si ceapa taiata rondele,cand alcoolul se evapora se adauga apa cat sa acopere, carnea se intoarce pe ambele parti, cand zeama a scazut mai mult de jumatate se adauga cubul de unt, pentru a se forma putin sos.

Cartofii se pregatesc intre timp, se taie cuburi si se pun la fiert pentru circa 15 minute in apa cu sare. Se scurg se apa se pun intr-un castron,se adauga putin lapte, untul si smantana si se mixaza bine. Se pun condimente dupa gust.

TIPS-URI

1

Se serveste salata de muraturi

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de porc in sos de unt cu ceapa verde si piure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cotlet de porc cu varza murata