Pot sa spun ca a fost un preparat care ne-a placut foare mult. La noi, carnea se consuma cel mai mult pe gratar, dar nu gratarul de afara, ci tigaia grill ce se pune pe aragaz. Cand nu stiu ce sa pregatesc si chiar nu mai am nici o idee, fac imediat un gratar, eventual si o salata si gata masa. Dar acest sos vanatoresc cu ciuperci este foarte bun si se potriveste cam cu orice carne, zic eu.
Pentru sos:
Carnea:
Spalati bucatile de cotlet, le stergeti cu un servetel.
Intr-un bol amestecati uleiul, boia dulce, sosul de soia, sare si piper dupa gust, putin oregano uscat, iar la final usturoiul curatat si taiat feliute.
Amestecati bine toate ingredientele, puneti carnea si o invartiti pe toate partile.
O acoperiti si o dati la frigider 1-2 ore sau chiar peste noapte.
Sosul:
Ghebele le puneti in apa la desarat. Tot schimbati apa pana sunt desarati bine.
Le scurgeti de apa, le taiati mai marunt.
Ciupercile le spalati si le scurgeti bine de apa.
Curatati ceapa si o tocati marunt.
Incingeti uleiul intr-o tigaie, puneti ceapa.
O inabusiti 2-3 minute, apoi adaugati ciupercile si ghebele.
Le lasati iar 2-3 minute pe foc, apoi adaugati o cana cu apa.
Lasati sa fiarba cam 15 minute la foc potrivit si acoperit.
Dupa, adaugati vinul, lasati descoperita cratita.
Cand lichidul a scazut suficient, puneti smantana, presarati sare si piper dupa gust.
Mai lasati cam 1-2 minute pe foc, apoi luati sosul de pe aragaz si presarati putin patrunjel verde tocat.
Incingeti o tigaie grill, puneti cotletul, il rumeniti pe ambele parti la foc potrivit.
Cand este gata, il scoateti pe un platou, apoi il serviti alaturi de sos.
Sa aveti pofta!
Sursa de inspiratie