Cotlet tiganesc

de ianculubita in Porc, 4 Mar 2013 | 5935 vizualizari

 

Auzisem ca rromii cand gatesc,pun in vase tot ce le cade in mana si tot ce gasesc dar nu mi-a venit sa cred ca este atat de buna,de aceea am facut si eu

 

INGREDIENTE

  • 2 cotlete de porc
  • 200 g ciuperci
  • 100 g sunca
  • 1ceapa
  • 1pahar vin rosu
  • 1borcan rosii in bulion(puse de mine din toamna)
  • 2 linguri faina
  • 3 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • boia dulce
  • boia iute
  • cimbru
  • 1 frunza de dafin
  • 3 catei de usturoi mari
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlet tiganesc:

Cotletele usor batute,condimentate cu sare si piper,le trecem prin faina apoi le prajim si le scoatem pe farfurie;

in uleiul ramas calim sunca taiata suvite,o scoatem,adaugam ciupercile feliate iar dupa ce a scazut apa din ele le scoatem si pe ele;

in tigaie daca nu mai avem ulei mai punem 2 linguri si calim ceapa tocata marunt,adaugam vinul si lasam sa fiarba 1-2 min pana se evapora alcoolul apoi adaugam rosiile pasate si lasam sa fiarba incet;

dupa ce a scazut,adaugam cimbru,boia,dafin,carnea,2 cani cu apa,sare si lasam pe foc acoperit 40 min;

a venit randul ciupercilor sa le adauga,apoi sunca si usturoiul pisat;

mai lasam 5min. apoi servim cu piure de cartofi.

Sa aveti pofta!chiar este buna!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet tiganesc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Porc si cartofi cu ghimbir si rozmarin (la cuptor)