Cotlete de porc la tigaie cu sos de legume

de miki_a in Porc, 15 Dec 2015 | 7477 vizualizari

 

Pentru aceste cotlete am ales o reţetă simplă (inventată pe moment), dar cu un rezultat peste aşteptări. Le-am fript înăbuşit, le-am aromat cu legume şi condimente, după care le-am servit cu familia, însoţite de un pahar de vin şi vorbe frumoase! 

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cotlet de porc fără os;
  • 2 morcovi mari;
  • 1 ardei kapia;
  • 3 fire subţiri de praz;
  • 1 pahar de vin alb sec;
  • 2 foi de dafin;
  • sare şi piper alb proaspăt măcinat, după gust;
  • 1/2 legătură de pătrunjel;
  • 2 linguri grăsime (untură);
  • 2 linguri ulei de floarea-soarelui.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlete de porc la tigaie cu sos de legume:

Feliem cotletul în bucăţi la fel de groase (cca 2 cm grosime, 125 gr fiecare) şi le aşezonăm cu sare şi piper. 

Într-o tigaie largă şi înaltă topim untura şi dacă mai este nevoie adăugăm şi uleiul. Lasăm să se încălzească, după care punem bucăţile de carne (de preferat într-un singur strat).

Lăsăm carnea să se rumenească frumos, pe ambele părţi, după care adăugăm vinul. Carnea va lăsa şi apă dar o lăsăm să fiarbă până scade şi ea se pătrunde uşor. 

Între timp curăţăm şi tocăm mărunt legumele (morcovul ras pe razătoarea mare, prazul tăiat rondele subţiri, ardeiul tocat cuburi fine).

După 30 de minute de fierbere a cărnii (timp în care alcoolul şi apa se evaporă) adăugăm legumele. Amestecăm uşor (dacă este nevoie se mai adaugă 1 căniţă de apă caldă) şi lăsăm să se pătrundă şi ele frumos până scade sosul (15 minute).

Aşezonăm gustul de condimente (foile de dafin, sare, piper) şi oprim focul.

Decorăm cu pătrunjel proaspăt tocat.

Servim cotletele calde cu diferite garnituri (noi am servit cu mămăligă de cartofi), mujdei şi/sau salate de murături.

 

 

TIPS-URI

1

În tigaie puteţi adăuga usturoi, crenguţe de cimbru, măghiran, boia, seminţe de muştar etc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlete de porc la tigaie cu sos de legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Rocsi 1

15.12.2015, 19:55

Cat de apetisant!

Andra_Constantinescu 1

16.12.2015, 08:43

O minunatie!

miki_a 1

17.12.2015, 08:19

Rocsi, , Andra, , va multumesc frumos!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

ieri la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

ieri la 10:02

Cartofi cu piept de pui gratinați la cuptor - Rețeta simplă și foarte gustoasă

pe 17.01 la 16:57

Pui în stil asiatic - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 17.01 la 11:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Carne de porc cu mamaliga