Cous-cous cu spanac si rosii

de Oana in Mancare copii, 25 Iul 2009 | 11996 vizualizari

 

Puiul meu mic e innebunit dupa spanac si am inventat reteta asta :) De obicei il faceam cu orez, dar a iesit atat de bun, de m-am lins si eu pe botic :))

 

INGREDIENTE

  • 2 rosii
  • 1 ceapa
  • 250 g spanac congelat
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri cous-cous
  • sare
  • o lingura cu ulei
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cous-cous cu spanac si rosii:

Se pun la fiert 2 cani cu apa, iar cand clocoteste se scufunda rosiile(spalate in prealabil) si se lasa 2 minute la fiert. Apoi se scot, se decojesc si se pun la loc la fiert, intregi. Se adauga ceapa curatata si spalata, tot intreaga si spanacul congelat. Eu am avut spanac congelat de mine. Se pune uleiul si sare dupa gust, se acopera cu un capac si se lasa 15-20 de minute sa fiarba.

Se scot apoi legumele, se scoate cotorul rosiilor, se adauga usturoiul crud si se paseaza cu blenderul, iar in zeama fierbinte se pune cous-cousul si se lasa acoperit 5 minute pana se umfla. Se adauga apoi cous-cousul peste spanac si se amesteca.

Este o mancare ideala pentru copii, iar bebelusilor se poate servi de la 9 luni.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cous-cous cu spanac si rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

ieri la 11:29

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

pe 10.12 la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]