Covrigei

de karla in Aperitive / Garnituri, 5 Mar 2013 | 7106 vizualizari

 

SUNT FOARTE BUNI ,SPER DIN TOATA INIMA SA INCERCATI CA NU O SA VA PARA RAU

 

INGREDIENTE

  • 600 gr faina
  • 200 gr untura
  • 30 gr drojdie proaspata
  • 150 ml lapte(aproximativ)
  • sare
  • un ou pentru finisat
  • susan,chimen,branza etc.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Covrigei:

Puneti drojdia la crescut cu putin lapte. Framantati faina cu untura, apoi adaugati drojdia crescuta, sarea si restul laptelui si framantati pana devine un aluat omogen pe care il lasati la crescut o ora.  

Aluatul il impartiti in 4 si il faceti baghete apoi taiati in bucatele de aproximativ 2 cm apoi procedati astfel: luati o bucatica de aluat de aroximativ 2 cm pe care o lungiti ca pe o rama, apoi luati partea dreata a ramei si o duceti aproape pana la mijloc, apoi luati partea stanga pe care o puneti peste.

Se pun intr-o tava cu hartie cu hartie de copt si se coc 15-20 minute la 200 grade celsius. Si pregatiti-va de final!  

Pofta Buna!

PS:daca nu intelegeti cum sa procedati urmariti pozele

TIPS-URI

1

puteti adauga in aluat putina telemea pt un gust mai intens

Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

ieri la 07:16

Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 29.09 la 10:26

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

Prăjitura cu afine și lapte condensat - Extraordinar de gustoasă și aromată

pe 27.09 la 09:12

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]