Covrigei dulci

de adasev12 in Piine, 11 Mai 2012 | 4431 vizualizari

 

merg bine la cafeluta de dimineata...si nu numai....

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 12 g drojdie proaspata
  • un praf de sare
  • 200 g zahar
  • 50 ml lapte
  • apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Covrigei dulci:

Facem o maia din lapte, drojdie si putina faina si lasam la dospit, apoi turnam peste faina, adaugam si un pic de sare si framantam un aluat ca pt paine, cu apa cat e necesar. Lasam la dospit ,macar o ora, sa creasca frumos.

Punem o oala cu apa la foc si adaugam zaharul ( cam 2 l de apa).

Scoatem aluatul  pe masa si modelam covrigeii.

Luam cate unul si cand apa da in clocot ii lasam in apa cateva secunde, pana se ridica la suprafata, apoi cu o paleta ii scoatem frumusel si-i punem direct in tava cu hartie de copt. Ii bagam la cuptorul preincalzit la 200 grade cam 15-20 minute, pana se rumenesc. Inainte de a se pune la cuptor se mai pot presara cu zahar, daca doriti, vor prinde o culoare si mai frumoasa.

Sunt buni calduti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigei dulci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

adasev12 1

12.05.2012, 00:34

fetele, ma bucur ca v-au placut covrigeii...mai fac o tura pt toata lumea. va pup si noapte buna

Rocsi 1

13.05.2012, 15:26

vreau ei eu macar unu

RuxyRux 1

13.05.2012, 15:29

Super super Ada!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcinte întoarse cu dovlecei și brânză de capră - Rapide și grozav de gustoase

pe 08.09 la 07:47

Prăjitură cu prune - Desertul delicios de toamnă

pe 06.09 la 09:41

Cookies cu Oreo - Desertul delicios și fraged pe care îl vei adora

pe 06.09 la 09:10

Prăjitura Cobbler cu prune și scorțișoară - Reteta gustoasa si aromata

de RODIMUR 8

pe 05.09 la 16:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv covrigei cu susan