Covrigei sarati

de marieta in Aperitive / Garnituri, 6 Iul 2010 | 11602 vizualizari

 

sunt buni langa o bere sau o cola rece!!

 

INGREDIENTE

  • 3oua,
  • o lingura sare,
  • un cub de drojdie proaspata,
  • 250g unt,
  • 50ml ulei,
  • 2linguri cu varf smantana,
  • 250ml lapte caldut(nu fierbinte)
  • o lingura de chimen sau mac,
  • faina cat cuprinde
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Covrigei sarati:

se bat 2 oua cu sarea,drojdia(se pune cubul de drojdie intreg nedizolvat)smantana,

se bate bine cu telul pana la omogenizare

apoi se adauga restul ingredientelor si faina treptat pana iese un aluat bun de lucrat cu el.

se lasa o ora la dospit acoperit cu un prosop apoi se fac forme de covrigei cu mana(sunt forme anume dar aici nu am)apoi se pun in tava mare de aragaz tapetata cu hartie de copt sau unsa putin cu ulei.

se ung covrigeii cu oul ramas batut cu o lingura de ulei

se dau la cuptor pana se rumenesc frumos

mie mi-au iesit 4 tavi

Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigei sarati" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

pe 18.01 la 10:02

Cartofi cu piept de pui gratinați la cuptor - Rețeta simplă și foarte gustoasă

pe 17.01 la 16:57

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sufleu de conopida si pui