Covrigi ca la '' Pity ''

de pity19 in Piine, 20 Feb 2014 | 3575 vizualizari

 

Foarte buni,ca la brutarie . :)

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina ,
  • 150 ml lapte ,
  • 150 ml apa,
  • 25 gr drojdie ,
  • 1 lingurita sare ,
  • o lingurita zahar
  • pentru crusta cu sare :
  • o lingura faina,
  • o lingura apa ,
  • o lingura sare ,
  • galbenus pentru uns
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Covrigi ca la '' Pity '':

Se pune faina intr-un bol, se adauga drojdia (care a fost dizolvata cu apa calda), se adauga laptele, apa ramasa, lingurita de sare, zahar. Se framanta un aluat nelipicios. Se da la odihnit in loc caldut cca o ora.

Dupa ce s-a odihnit se unge masa cu faina, se intinde jumatate din aluat. Se taie franjuri lungi, se indoaie in forma unui covrig, se unge cu ou. Se pun in tava tapetata cu hartie de copt, in tava mea au incaput cate 4; se ung cu galbenus de ou. Se pun in cuptorul preincalzit la 200 grade; se lasa 20 de minute, se scot, se da cu o lingura in zig zag crusta pregatita cu sare; se mai lasa la cuptor 15 minute.

Sunt absolut deliciosi ! Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigi ca la '' Pity ''" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Covrigi sarbesti