Covrigi cu mac

de Lau in Piine, 7 Apr 2011 | 12178 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 25 g drojdie
  • 2 lingurite sare
  • 3 linguri zahar
  • 100 ml ulei
  • mac
  • sare
  • 1 ou
  • 300 ml apa calduta
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Covrigi cu mac:

se pune faina intr-un castron mai mare se face o gaura in mijloc se adauga drojdia, uleiul, zaharul  si sarea. Se amesteca cu 2 linguri faina si se lasa 15 min, dupa care se framanta coca. Se lasa 1 ora la dospit, dupa care se fac covrigii.

Se rupe bucati coca. Se ia o bucata si se intinde un snur lung de 40 cm,  se indoaie la jumatate si rasucim capetele de 2 ori, intoarcem apoi capetele perpendicular pe bucla facuta si le trecem pe sub bucla la 3 cm distanta intre ele. Apasam putin sa se lipeasca.

Ungem tava cu ulei si asezam covrigii, ii ungem cu oul batut, presaram mac si sare deasupra si ii dam la cuptor pana se rumenesc

Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigi cu mac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

ieri la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

Fasole cu cârnați de casă - Rețeta tradițional românească cu savoare maximă

pe 29.11 la 10:51

Rulouri cu ciuperci și mozzarella - Gustarea rapidă care te va cuceri

pe 28.11 la 11:25

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]