Covrigi cu miere si susan

de Dana Cristea - pusikmea in Dulciuri, 22 Mar 2011 | 6046 vizualizari

 

Pentru ca ieri s-au dus prea repede cornurile cu gem, am mai facut si azi niste covrigi cu miere si susan, foarte buni.

 

INGREDIENTE

  • 250 - 300 g faina
  • 3 linguri de miere
  • 1/2 plic drojdie uscata
  • 125 ml lapte
  • 1 cubulet de unt/margarina
  • sare
  • o lingurita zahar
  • susan
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Covrigi cu miere si susan:

Punem drojdia impreuna cu o lingurita de zahar si cu putin lapte caldut intr-un bol si lasam asa 30 de minute. Intre timp dizolvam mierea si margarina in laptele ramas. Cand drojdia a inceput sa se umfle adaugam amestecul de lapte cu miere si margarina, faina si sarea si incepem sa framantam pana cand aluatul nu se mai lipeste de maini, in cazul meu pana cand aluatul nu se lipeste de peretii bolului. Lasam aluatul sa creasca o ora la caldura.

Dupa ce a crescut impartim aluatul in 4 parti egale, fiecare parte o taiem pe jumatate si formam snurulete pe care le rasucim, 2 cate 2.
Le punem intr-o tava tapetata cu hartir de copt  si le mai lasam inca 20-30 de minute sa creasca, dupa care le ungem cu miere si presaram susan deasupra si dam la cuptorul preincalzit 40 - 45 de minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigi cu miere si susan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

ieri la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

Rețetă de chec de post – Desert pufos și aromat

pe 20.11 la 10:44

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciambelline al vino ( Covrigei cu vin )