Covrigi cu susan

de Carmen_g in Piine, 31 Mar 2015 | 4022 vizualizari

 

Reteta acesta de covrigi am preluat-o de la Jamila. Sunt foarte pufosi si gustosi de abia te poti opri din mancat.

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 300 ml apa calduta
  • 50 ml ulei
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura zahar
  • 10 g drojdie
  • 30 g bicarbonat de sodiu
  • susan
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Covrigi cu susan:

Din faina, apa, ulei, sare, zahar si drojdie am framantat un aluat moale nelipicios si elastic. L-am lasat la crescut aprox. o ora la loc caldut.

Am impartit aluatul in 9 parti egale si am modelat covrigii.

Intre timp am pus 2 l de apa la fiert . Cand a inceput sa fiarba am adaugat bicarbonatul de sodiu si am pus pe rand covrigii. I-am lasat sa fiarba 1 minut si i-am scos cu o spumiera intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Am presarat putina sare si susan pe fiecare covrig si i-am copt 15 minute la 170 grade cu ventilatia pornita.

Sunt deliciosi!

Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigi cu susan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 10:37

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

pe 25.06 la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Covrigi sau Bretzel