Covrigi de post

de lucy2002 in Piine, 14 Apr 2019 | 2670 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 gr faina de grau 650
  • 200 ml apa calduta
  • 1 lingurita drojdie uscata
  • 2-3 linguri de ulei masline
  • 1/2 lingurita de sare
  • 1 lingura mare de zahar
  • Solutie pentru oparit covrigii:
  • 300 ml apa,
  • 1 lingura bicarbonat de sodiu
  • Decor:
  • mac
Portii: 7
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Covrigi de post:

Apa, drojdia uscata si zaharul se pun intr-un bol si se amesteca cu o lingura de faina.

Se lasa la dospit 10-15 minute,dupa care adaugam faina pe rand, framantam ( in cazul meu robotul) adaugam sarea si uleiul contiunuam cu framantatul pana obtinem un aluat nelipicios.

Aluatul obtinut se lasa la dospit 30 minute.

Impartim aluatul in 7 parti egale, formam bile din aceste parti egale iar in mijloc se face o gaura cu degetul, intindem aluatul pentru a da forma unui covrig.

Punem o cratita cu apa la fiert cu bicarbonat de sodiu, cand clocoteste adaugam pe rand cate un covrig si ii lasam in apa 30 secunde, se scot din apa cu ajutorul unei palete se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt si se presoara mac. Procedam asa cu toti covrigii pe rand.

Introducem tava in cuptorul preincalzit la o temperatura de 180 grade pentru 15-20 minute.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigi de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Turte cu gem