Covrigi de post - Crocanti la exterior si cu miez pufos

de laura_n in Aperitive / Garnituri, 8 Apr 2025 | 319 vizualizari

 

Inca de cand am vazut reteta Bucatarasului de covrigi opariti, am stiut ca le voi face si eu baietilor. Au iesit super buni, sunt in genul celor bavarezi, in sensul ca se oparesc in solutie de apa cu bicarbonat inainte de a fi copti. Sunt grozavi!
Pentru acesti Covrigi de post - Crocanti la exterior si cu miez pufos, ai nevoie de doar cateva ingrediente: faina, drojdie, apa, ulei si bicarbonat.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Covrigi de post - Crocanti la exterior si cu miez pufos:
  • 600 gr faina de grau
  • 1/2 lgta sare
  • 20 gr drojdie proaspata
  • 1 lgta zahar + 30 ml apa calduta
  • 250 ml apa calduta
  • 30 -40 ml ulei de floarea soarelui
  • in plus:
  • 1 l apa
  • 1 lg bicarbonat de sodiu
  • seminte de mac
  • fulgi de sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Covrigi de post - Crocanti la exterior si cu miez pufos:

Cum se prepara acesti Covrigi de post - Crocanti la exterior si cu miez pufos:

Tapeteaza tava de aragaz cu hartie de copt.

Pune drojdia intr-un castronel, adauga o lingurita de zahar si 50 ml apa calduta. Lasa asa pana se activeaza maiaua.

Separat, intr-un bol mare, pune faina, sarea intr-o margine si adauga maiaua in mijloc, apoi apa calduta. Framanta bine pana se leaga aluatul, apoi incorporeaza uleiul, framantand in continuare. Aluatul trebuie sa fie dens, omogen. Acopera bolul cu un prosop curat si lasa aluatul la dospit pana isi dubleaza volumul.

Pune pe foc o cratita cu apa si lasa pana incepe sa fiarba, apoi adauga bicarbonatul. Redu focul la minim.

Scoate aluatul pe blatul de lucru uns cu putin ulei si imparte-l in 8 portii egale. Intinde fiecare bucata sub forma de snur, apoi rasuceste-le si da-i forma de covrig.

Opareste pe rand covrigii in apa clocotita cu bicarbonat, pe ambele parti. Cu ajutorul unei spumiere, scoate covrigii si scurge-i de apa, apoi asaza-i in tava de copt.

Presara cativa fulgi de sare si seminte de mac.

Coace covrigii in cuptorul preincalzit, la 190 de grade C, timp de 20 de minute sau pana se rumenesc frumos. Eu am folosit functia coacere sus-jos, cu ventilatie.

Dupa coacere, scoate tava din cuptor si lasa covrigii la racit.

Sunt grozavi si ii poti servi calzi. Au o coaja crocanta si un miez pufos. 

Incearca si reteta de Covrigi polonezi sau reteta de Covrigi cu mac și sare, în varianta de post.

Iti recomandam si reteta de Covrigi bretzel, foarte gustosi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigi de post - Crocanti la exterior si cu miez pufos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Covrigi cu unt si cascaval