Covrigi din faina mixta

de T I M E A in Piine, 8 Mai 2012 | 4648 vizualizari

 

INGREDIENTE

  •  100 gr faina de secara 
  • 100 gr faina neagra 
  • 300 gr faina alba tip 650 
  • 1 pliculet drojdie uscata 
  • 1 lingurita sare 
  • 1 lingurita zahar 
  • 100 ml lapte 
  • 220 ml apa 
  • 3 linguri ulei 
  • seminte de susan
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Covrigi din faina mixta:

Punem drojdia la dospit in laptele caldut amestecat cu o lingurita de zahar. Cernem faina si o amestecam cu sarea. Turnam apoi drojdia dospita si framantam adaugand treptat apa calduta si uleiul. Framantam pana aluatul nu se mai lipeste de maini.

Lasam apoi la dospit, acoperit, la loc cald fara curenti de aer, aprox o ora sau pana isi dubleaza aluatul volumul.

Ungem masa de lucru cu putin ulei apoi rupem cu mana din aluat si formam suluri lungi din care formam covrigii. 'vezi poza de mai jos'

Asezam covrigii intr-o tava tapetata cu foaie de copt si mai lasam la dospit 20 min.

Ungem apoi covrigii cu apa sarata si presaram seminte de susan.

Dam la cuptorul incins la 180 grade timp de aprox 20 min.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigi din faina mixta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

T I M E A 1

09.05.2012, 22:55

multumesc Simona

La Ancuta 1

11.05.2012, 13:52

sa-mi spui cand va fi data viitoare

marcela1979 1

12.05.2012, 19:56

imi plac mult

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Covrigi sarbesti