Cozonac Coronita

de VERONICA2607 in Prajituri, 10 Feb 2012 | 3684 vizualizari

 

Cozonacul.......mai mult nu pot spune....decât.......desertul copilăriei, pufos, cald...aburind...cu nucă, cacao, stafide, rahat....și alte cele.....cu mirosul imbietor....si cu frumoasa sa haină...crusta cea maronie...ne amintește tuturor..de vremurile copilăriei...de iernile grele...de bunicuțe cu șorțuleț și de focul din sobă.

 

INGREDIENTE

  • ALUAT:  
  • 1 pachetel de drojdie proaspata( 50 gr)
  • 380 ml lapte cald,
  • 150 gr de zahar,
  • 4 oua intregi,
  • 2 galbenusuri, 
  • 1 kg de faina, 
  • 1 lingurita sare, 
  • 200 grame unt 
  • 100 gr stafide
  • UMPLUTURA:  
  • 2 linguri cacao,
  • 8 linguri de zahar. 

 

Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac Coronita:

ALUATUL: Drojdia cu laptele caldut si  putin  zahar am pus la dospit  20 minute.Albusurile le-am batut spuma cu un praf de sare, apoi am adaugat zaharul, ouale si am batut in continuare si am pus stafidele. In drojdia cu lapte am adaugat faina si am amestecat bine pana s-a incorporat toata faina in compozitie cam 10 minute, apoi am amestecat cu compozitia de oua batute spuma. Am adaugat si untul si am framantat vreo 30 de minute .La sfarsit am uns toata coca cu ulei, am acoperit-o cu un prosop curat si am lasat-o la caldura la crescut timp de 100 minute.

Dupa ce a crescut de ajuns am impartit aluatul in 2 parti egale, am uns masa de lucru cu ulei si am intins cu mana o parte din aluatul de cozonac, pe care am intins jumatate din compozitia de umplutura, am rulat aluatul si l-am asezat in forma de cozonac, unsa cu ulei in prealabil. La fel am procedat si cu celalalt aluat, le-am mai lasat la crescut in tavi 5 minute, am preincalzit cuptorul si le-am asezat la copt, la inceput 7 minute la foc mare si apoi pana s-a copt la foc potrivit.

UMPLUTURA:  Zaharul se amesteca cu cacaoa.

Pofta buna! si sa ne amintim de perioada copilariei...:)

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac Coronita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Panettone