Cozonac cu branza

de Michelle in Prajituri, 3 Iul 2009 | 13662 vizualizari

 

INGREDIENTE

        Aluat:(pentru 2 cozonaci)

  • 50 gr unt topit si racit
  • 300 ml lapte caldut
  • 1 ou mic
  • 4 linguri de zahar
  • un varf sare
  • un plic de budinca cu gust de frisca
  • 500 gr faina
  • drojdie cat o nuca mai mare

        Umplutura:

  • 300 gr stafide
  • 500 gr branza dulce
  • 1,2 ou
  • gris
  • coaja de lamaie
  • zahar dupa gust

       Glazura:

  • 2 lg zahar
  • unt topit
  • zeama de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu branza:

Ingredientele de la aluat se amesteca si se framanta.Se lasa la dospit circa o ora.Pentru umplutura se amesteca ingredientele si grisul se adauga daca e necesar(adik daca e prea moale umplutura).
Se imparte aluatul in 4 bucatzi,fiecare bucata se intinde destul de subtire dupa care se unge cu un sfert din umplutura si se ruleaza.
Apoi fiecare se taie pe lungime pana la jumatate si apoi se impletesc.Se mai lasa la crescut 30 min,dupa care se coc .

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

Covrigi cu semințe, fără dospire - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 16.05 la 10:58

Salată caldă de ouă - Rețeta ingenioasă și delicioasă

pe 15.05 la 08:58

Șnițele poloneze - Rețeta gustoasă și sățioasă

de RODIMUR 8

pe 14.05 la 18:50

TOP
utilizatori

oanapl

2060 puncte

Catalina L

1577 puncte

vasimur

1245 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu mere si branza de vaci