Cozonac cu branza

de iry-gabriela in Prajituri, 24 Iul 2012 | 7459 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • 1 kg de faina,
  • 300 gr zahar,
  • 1 1/2 ceasca lapte,
  • 3 linguri de untura,
  • 6 oua+1 oude uns deasupra,
  • 50 gr drojdie,
  • 200 g unt,(margarina delma)
  • 2 linguri de ulei,
  • zahar vanilat,
  • coaja rasa de lamaie si portocala,
  • o lingurita de sare,
  • unt de uns tava,
  • stafide.
  • pentru compozitia de branza:
  • 400 g de branza bine scursa,
  • 6 oua,
  • 6 linguri de zahar,
  • stafide,
  • esenta de rom.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu branza:

Modul de preparare a aluatuluie este la fel ca si la cozonacul cu nuca, astfel: drojdia o inmuiem cu 2-3 linguri de lapte caldut, lasand-o sa creasca. Galbenusurile le frecam cu sare, iar in restul de lapte se topeste zaharul.  

Separat se topeste margarina si untura. Faina se aseaza intr-un lighean, formandu-se o gaura in mijloc si se adauga pe rand, drojdia, laptele, galbenusurile si se incepe sa se framante. Apoi se adauga coaja rasa de lamaie si portocala, stafidele si esenta. In timp ce se framanta se adauga putin cate putin margarina topita pana o terminam si aluatul formeaza bule si se desprinde usor de pe maini. Se lasa la crescut la loc calduros, timp in care pregatim compozitia de branza .   

Dupa ce a crescut aluatul il impartim in 4 parti egale si luam fiecare bucata si o intindem cu sucitorul. Adaugam un strat din compozitia de branza (amestecand ingrediente). Rulam si asezam sulul format intr-o tava care am uns-o cu unt.

Facem asa cu toate bucatile de aluat. Inainte de a baga la cuptor tavile, ungem cu ou fiecare cozonac in parte. Lasam la cuptor 50 de minute si le scoatem, le lasam sa se raceasca un pic si apoi le pudram cu zahar pudra.  

Este la fel de bun ca si cel cu nuca.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cosite cu rahat, nuci si stafide