Cozonac cu crema de nuca - Reteta unui aluat grozav

de Ina in Dulciuri, 29 Noi 2013 | 109321 vizualizari

 

Pentru acest Cozonac cu crema de nuca - Reteta unui aluat grozav ai nevoie de ingredientele urmatoare: oua, lapte, faina, zahar, nuca, unt, cacao.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Cozonac cu crema de nuca - Reteta unui aluat grozav
  • Aluat:
  • 5 oua
  • 14 g drojdie uscata ( 2 plicuri dr. Oetker)
  • 250 g zahar
  • 350 ml lapte
  • 120 g unt
  • 1,1 kg faina
  • 1/2 lingurita sare
  • coaja de lamaie
  • Crema de nuca:
  • 300 g miez de nuca prajita si maruntita
  • 5 linguri cu cacao
  • 150 g zahar
  • 2 albusuri de ou
  • esenta de rom
  • 2-3 linguri de lapte
  • Pentru uns:
  • 1 albus de ou batut
  • zahar tos
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu crema de nuca - Reteta unui aluat grozav:

Cum se prepara Cozonac cu crema de nuca - Reteta unui aluat grozav

Eu am pus toate ingredientele pentru aluat in masina de paine, pe program de framantat si dospit, timp in care m-am ocupat de umplutura cu cacao : se amesteca miezul de nuca macinata cu zaharul, cacao si albusul de ou batut, apoi puneti laptele fierbinte si amestecati pentru omogenizare.

Cand aluatul este crescut, il impartim in 4 parti egale. Intindem  4 foi  dreptunghiulare, groase de cca. 0,5 cm si lungi in functie de forma in care coacem cozonacul.

Umplem fiecare foaie cu compozitia de nuca si rulam pe lungime, apoi impletim cate doua rulouri si formam doi cozonaci impletiti, pe care-i asezam in tavi unse cu ulei si tapetate cu faina.

Lasam cozonacii in tavi, la loc cald,  inca 20 - 30 minute , timp in care acestia isi vor dubla volumul.  

Coacem  in cuptorul preincalzit, la foc potrivit, timp de 40 minute . Cand devin rumeni, ungem cu albus de ou batut spuma si presaram zahar tos.

Lasam sa se raceasca si apoi putem servi. 

P.S. La cat de frumos miroseau, n-am rezista si-am rupt din ei cand inca frigeau :D 

Incearca si reteta de Cozonac Leopard, foarte aspectuos si bun sau varianta de Cozonac moldovenesc, foarte pufos si bun.

Iti recomandam si reteta de Cozonac cu smantana si nuca, cu un aluat minunat.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu crema de nuca - Reteta unui aluat grozav" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

ieri la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cozonaci pufosi