Cozonac cu nuca si cu rahat

de Sim0na in Dulciuri, 16 Feb 2012 | 4425 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina Baneasa 000
  • 4 oua la temperatura camerei
  • 250 g zahar 
  • 150-200 g ulei pentru framantat
  • 0,5 l lapte dulce
  • 20 g drojdie proaspata
  • 1 lingurita sare 
  • coaja de lamaie rasa
  • Ingredinte pentru umplutura:
  • zahar, cacao, nuca tocata
  • cacao, rahat diverse arome
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu nuca si cu rahat:

Am incalzit laptele cu zaharul, sarea si lamaia. Am lasat sa se raceasca putin. Drojdia am pus-o in putin lapte caldut.  Am pus faina intr-un castron mare, am adaugat laptele caldut (NU fierbinte), am amestecat putin, apoi am adaugat ouale si drojdia diluata in lapte. Am framantat bine, adaugand treptat uleiul caldut. Am framantat bine, apoi am lasat sa creasca cca 1 ora, in loc caldut, acoperind vasul.

Am impartit aluatul in doua: Prima bila am impartit-o iar in doua, am intins doua foi pe care am presarat prima umplutura : zahar, nuca, cacao. Am impletit cele doua suluri.

A doua bila, am impartit-o tot in doua si am umplut cele doua foi cu cacao si rahat tocat marunt. Am impletit cele doua suluri.

Am pus cozonacii formati in tavi si am lasat la crescut (aici am gresit... n-am mai avut rabdare sa-i las sa creasca 30-40 min, ci am lasat cca 15 min).

Am copt cozonacii la foc mic cca 1 ora. Cand au fost aproape gata am uns cozonacii cu un amestec de miere si esenta de vanilie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu nuca si cu rahat" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cozonac floare umplut cu finetti