Cozonac cu nuca si rahat

de Angelina_Elena in Dulciuri, 29 Dec 2012 | 4679 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru 2 cozonaci avem nevoie de:

  • 1 kg faina pentru cozonac
  • 2 oua
  • 1 galbenus
  • 100 ml ulei
  • 100 g zahar
  • 2 cubulete drojdie proaspata
  • 1 praf de sare

Umplutura:

  • 250 g nuca macinata
  • 5 linguri zahar
  • 1 lingura nesquik
  • 1 lingura cacao
  • rahat

Pentru uns:

  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri lapte
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu nuca si rahat:

Pregatim maiaua: intr-un bol punem drojdia proaspata, 1 lingurita zahar, 1 lingurita faina, apoi turnam putina apa calduta si lasam la dospit 15 minute.

Intr-un vas punem faina ramasa, ouale si galbenusul, zaharul si praful de sare.

Adaugam maiaua, uleiul si incepem sa framantam adaugand treptat apa calduta.

Obtinem  un aluat elastic, care nu se prinde de mana.

Lasam la dospit, pana isi dubleaza volumul.

Dupa ce isi dubleaza volumul, impartim aluatul in 4 parti egale.

Intindem fiecare bucata de aluat intr-o foaie dreptunghiulara, apoi  intindem nuca amestecata cu cacao, nesquik-ul si zaharul, iar peste nuca punem bucatele rahat.

Procedam la fel si cu celelalte bucati de aluat.

Rulam strans, apoi le impletim in 2 si ii punem in tavile tapetata cu hartie de copt si putin ulei si ii lasam la crescut inca o ora.

Dupa ce crescut  ungem cozonacii cu amestecul de oua si lapte si dam tavile  la cuptorul preincalzit pana se rumenesc frumos deasupra.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu nuca si rahat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

ieri la 07:16

Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 29.09 la 10:26

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]