Cozonac cu stafide

de adela1981 in Dulciuri, 18 Apr 2012 | 3879 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 800 gr faina tip 000
  • 250 ml lapte caldut
  • 100 gr zahar
  • 40 gr drojdie
  • sare
  • coaja de lamaie
  • 100 gr unt moale
  • 3 oua
  • 200 gr stafide
  • esenta de rom
  • unt pentru uns cozonacul si tava
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu stafide:

Faina se cerne intr-un castron mare si inalt si se face o adancitura in care zdrobim drojdia , adaugam o lingurita de zahar si  50 ml lapte caldut, se framanta cu mana maiaua si se lasa la dospit 15 min.  Apoi se adauga urmatoarele: restul de lapte caldut, zaharul, praful de sare, coaja de lamaie, ouale si untul moale. Se framanta aluatul pana ce se desprinde de pe peretii  vasului  si se lasa la dospit, langa o sursa de caldura, cca 40-50 min.

Stafidele se lasa la inmuiat in apa calduta si esenta de rom. Dupa ce a dospit adaugam stafidele si framantam in continuare, pana ce incorporam stafidele, eu am preferat asa,  de data aceasta; sau, puteti sa intindeti aluatul si sa presarati stafidele. Impartim aluatul in doua, dam forma cozonacului si asezam in tavi de chec ( 30 cm ) unse cu unt, apoi ungem cozonacul cu unt.

Coacem in cuptorul incalzit 40-50 min, scoatem si racim, acoperiti cu un prosop de bucatarie curat.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu stafide" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas

ieri la 10:21

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

pe 02.12 la 20:34

Bilute din biscuiti cu nuca si rom - Desert rapid si delicios

pe 02.12 la 16:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cozonac pufos si gustos la masina de paine