Cozonac de Casa

de Valyvalentyna in Dulciuri, 17 Apr 2014 | 3766 vizualizari

 

Eu am facut o cantitate de faina mai mare pt ca vin sarbatorile pascale si avind familia mai numeroasa si musafiri asa ca am facut 6 cozonaci care au iesit fff deliciosiiii ..!!

 

INGREDIENTE

  • 3 kg faina.
  • 12 oua + 4 galbenusuri pt. uns.
  • 150 gr drojdie proaspata,
  • 800 gr de zahar+3 lingurite zahar la drojdie,
  • 1 l jumate lapte caldut,
  • 50 gr stafide,
  • 500 gr margarina,
  • 800 ml ulei,
  • 1 lingurita sare,
  • 50 ml esenta vanilie,
  • 30 ml esenta rom,
  • coaja rasa de lamaie {2 lamai],
  • coaja rasa de la 2 portocale,
  • 2 pliculete zahar vanilat,
  • 100 gr cacao,
  • 500 gr rahat,
  • 300 gr miez de nuca.
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac de Casa:

Cernem faina intr-un lighean mare  adaugam in drojdia dizolvata in 250 ml lapte caldut si cu 3 lingurite de zahar si am turnam in mijlocul faini amestecam bine sa se amestece drojdia cu faina dupa care lasam 15 min . Intre timp pregatim ingredientele pt. framintat: separam galbenusurile de albus frecam bine galbenusurile cu un pic de sare dupa care adaugam zaharul omogenizam bine adaugam 1 cana de lapte caldut apoi mirodeniile, portocala rasa, lamaia rasa,zaharul vanilat .

Toate ingredientele se toarna peste faina lasata cu drojdia si se incepe framintarea cozonacilor in timp ce framintam adaugam margarina topita si ulei caldut treptat si framintam bine  pine se dezlipeste de pe pereti ligheanului si de pe mina, apoi se acopera si lasam aluatul la crescul la loc cald ferit de curent{1 ora] pina isi dubleaza volumul. Pregatim tavile intre timp ungem  cu ulei si tapetam cu hirtie de copt.

Dupa ce a crescut aluatul ungem mainile si masa de lucru cu ulei si rupem din aluat cam cit 2 bumni si se intinde o foaie de 2 cm preseram pe foaie miez de nuca, rahat taiat bucatele mai mici, stafide si presaram si cacao apoi rulam foaia ca la rulada{sau inpletiti} se aseaza in tava tapetata se lasa 10 min ca sa creasca un pic, se ung cu galbenus de ou cu 1 lingurita de zahar si esenta de vanilie si rom. Si bagam la cuptor preincalzit la 190 de grade pt. 35-45 min {depinde de cuptor}. 

TIPS-URI

1

Puteti presara inainte sa i bagati la cuptor ce doriti: mac,susan,nuca etc. Puteti sa i upleti cu ce doriti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac de Casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacao