Cozonac de post cu cacao si fructe deshidratate

de katty in Dulciuri, 20 Dec 2014 | 5522 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina alba
  • 350 ml apa
  • 200 gr zahar+ptr presarat deasupra
  • cateva firisoare sofran
  • 25 gr drojdie proaspata
  • 100 gr margarina +pentru uns tava
  • un praf de sare
  • cacao
  • amestec de fructe deshidratate(merisoare , caise , stafide)
  • 2 linguri apa calda +1 lingura rom pentru hidratat fructele
  • 1 lingura de coaja de lamaie si portocala rasa
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac de post cu cacao si fructe deshidratate:

Amestecam apa calda(cele 2 linguri) cu romul si  le turnam peste fructele deshidratate .Amestecam din cand in cand astfel ca toate fructele sa se hidrateze usor si sa se aromeze .
In 2 linguri de apa  calduta(din cele 350 ml )punem sofranul . Amestecam din cand in cand pana se dizolva  bine .
Cernem faina tinuta la temperatura camerei intr-un vas mai mare .
Punem apa la foc impreuna cu zaharul si sarea si amestecam  pana zaharul se topeste bine . Daca s-a incalzit prea tare o lasam sa se raceasca cat sa putem tine degetele in ea fara sa ne arda .Punem si apa in care am dizolvat sofranul .Dizolvam drojdia in putina apa calda .
Facem o adancitura in mijlocul fainii si turnam drojdia si coaja de lamaie si portocala ..Adaugam cate putin din siropul de apa cu zahar si framantam pana se omogenizeaza bine si nu se mai lipeste de maini .Topim margarina (doar calduta sa fie ) si  framantam bine aluatul pana margarina intra in compozitie .Acoperim vasul cu un prosop si lasam la crescut pana isi dubleaza volumul .Cand si-a dublat volumul punem aluatul pe un blat , il framantam bine , apoi il intindem cu un sucitor sub forma de dreptunghi . Presaram cacao , fructele usor hidratate , apoi rulam aluatul de la un capat .Punem aluatul intr-o tava de cozonac unsa cu margarina .Lasam tava intr-un loc cald  acoperita inca 30 de minute .Ungem cozonacul cu putina apa calduta , presaram zahar tos si il dam la cuptorul preincalzit pana se rumeneste frumos .Il scoatem , il acoperim cu un prosop si il lasam sa se racoreasca putin inainte de a-l servi .

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac de post cu cacao si fructe deshidratate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cozonac cu Fanta (de post)