Cozonac de post cu rahat si merisoare uscate

de Valclaudia in Mancaruri de post, 23 Noi 2015 | 4145 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1200 gr. faina alba proaspat cernuta
  • 400 gr. zahar tos
  • 600 ml apa calduta
  • 100 ml ulei de floarea soarelui
  • 40 gr. drojdie proaspata
  • 1/4 lingurita sare de Himalaya
  • 1 plic coaja rasa uscata de lamaie
  • 100 gr. merisoare uscate
  • 500 gr. rahat
  • 2 linguri zahar tos de presarat peste cozonaci
  • 1-3 linguri de apa pentru uns cozonacii
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac de post cu rahat si merisoare uscate:

Faina cernuta se aseaza intr-un castron mare.

Formam o groapa la mijloc in care drobim drojdia intre degete, presaram sarea de Himalaya si adaugam 1 lingura de zahar.

Turnam apa calduta peste drojdie, adaugam si coaja rasa de lamaie,amestecam putin cu lingura si lasam la dospit cca 15 minute.

Aducem cu mana faina usor dinspre marginea vasului catre mijloc, apoi amestecam cu mana si incorporam toata faina.

Framantam apoi aluatul picurand uleiul in fir subtire pana la incorporarea acestuia in aluat.

Aluatul obtinut va fi unul elastic, usor de lucrat.

Acoperim vasul cu un prosop curat de bucatarie si il lasam la dospit 1 ora si jumatate.

Ungem foarte bine 3 tavi cu ulei.

Preincalzim cuptorul la 190 grade.

Aluatul dospit il impartim in trei parti.

Intindem o parte de aluat pe masa de lucru infainata, apoi asezam din loc in loc bucatele de rahat si merisoare uscate.

Rulam apoi de la una din margini aluatul iar rulada obtinuta o aszam gu grija in tava unsa in prealabil.

Repetam procedura si cu celelalte doua parti de aluat ramase.

Acoperim tavile pentru alte 20 minute cu prosopul de bucatarie sa mai dospeasca aluatulsi in tavi, apoi dam tavile la cuptor pentru 60 minute.

Dupa 40 minute scoatem tavile din cupto, ungem cozonacii cu apa si presaram zahar tos.

Dam din nou cozonacii la cuptor pentru alte 20 minute, reducem temperatura de la 190 la 165 grade.

Scoatem cozonacii din cuptor, apoi din tavi si ii lasam acoperiti in prosopul de bucatarie pana se racesc complet.

Feliem si servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac de post cu rahat si merisoare uscate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Gherca Daniela 1

24.11.2015, 11:17

mmm ce bun!

Catalina L 1

25.11.2015, 09:18

ce bun cu merisoare

miki_a 1

26.11.2015, 00:24

Ce frumos au crescut!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

ieri la 12:41

Prăjitură cu mac și portocale - Desert aromat și delicios

pe 10.12 la 09:22

Brăduți dulci cu biscuiți și nucă - Desertul delicios perfect pentru sarbatori

pe 09.12 la 21:50

Ruladă de porc umplută cu cașcaval și bacon - Rețeta savuroasă și aromată

pe 09.12 la 09:44

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1272 puncte

Panacris

1101 puncte

abstract01

324 puncte

 Merisor

300 puncte

Lau

Lau 9

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Fasole rosie batuta, cu sos de ceapa rosie si chilli