Cozonac evantai cu scortisoara

de vio_dreams in Dulciuri, 16 Mar 2013 | 10031 vizualizari

 

Un cozonacel tare aratos, pentru care nu e nevoie de cutit ca sa il feliati, cozonacelul evantai cu siguranta va fi vedeta meselor festive.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 100 gr zahar
  • 150 ml lapte
  • 25 gr drojdie
  • 250 gr unt topit
  • 2 oua
  • coaja de lamaie

pentru umplutura:

  • 100 gr zahar
  • 100 gr unt topit
  • 2 linguri scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac evantai cu scortisoara:

Dizolvam drojdia in cateva linguri de lapte caldut, adaugam putina faina si obtinem o maia pe care o lasam la dospit.Intr-un lighean cernem faina si adaugam maiaua, laptele caldut, ouale batute cu zaharul si coaja de lamaie. 

Framantam cu mainile aluatul adaugand din cand in cand untul topit . Obtinem un aluat moale dar nelipicios pe care il lasam la dospit la loc cald.

Aluatul trebuie sa isi dubleze volumul.

Intindem o foaie dreptunghiulara pe blatul de lucru presarat cu faina. Cu ajutorul unei pensule ungem toata suprafata cu unt si presaram zaharul amestecat cu scortisoara.

Taiem aluatul in patrate pe cat posibil egale. 

Puneti patratele de aluat unul peste celalalt .

Apoi le asezati in tava unsa cu unt.

Le lasam 30 minute la dospit apoi ungem toata suprafata cu unt topit si presaram cu scortisoara.

Dam la cuptor la foc mic pana se rumeneste.

Scoatem cozonacelul din tava cu atentie sa nu se rupa.

E un cozonacel tare bun, crocant la exterior si pufos la interior, gata feliat, nu e nevoie de cutit ca sa il feliati.

Gustos si de mare efect!

TIPS-URI

1

Inainte sa taiati patratele de aluat masurati tava, patratele nu trebuie sa fie mai mari decat inaltimea acesteia

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac evantai cu scortisoara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

pe 11.12 la 11:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]