Cozonac nemtesc

de Julie in Dulciuri, 21 Apr 2011 | 9087 vizualizari

 

Un cozonac specific nemtesc, numit Stollen, cu un gust si o aroma deosebite, plin cu nuci, coaja de citrice confiata si stafide, foarte usor de preparat in comparatie cu cozonacul moldovenesc, pentru ca nu necesita framantare.

 

INGREDIENTE

  • 5 oua,
  • 200 g zahar,
  • 200 g unt,
  • 250 g faina,
  • 50 g stafide,
  • 3-4 linguri nuci maruntite,
  • 1 praf de copt,
  • 1 lingurita scortisoara,
  • 2 linguri zeama de lamaie,
  • coaja de portocala si lamaie confiate.
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac nemtesc:

Se mixeaza galbenusurile cu 100 g zahar, se adauga untul topit, stafidele, nucile, coaja de citrice, praful de copt stins in zeama de lamaie, scortisoara si albusurile batute spuma cu restul de zahar. La final se incorporeaza faina. Se pune compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul deja incins, pentru 40-45 minute. Se scoate din forma si cand este rece se pudreaza cu zahar farin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac nemtesc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de morcovi cu iaurt - Gust și prospețime într-o rețetă super rapidă

ieri la 11:32

Cremă picantă de brânză - Aperitivul rapid și gustos

ieri la 10:58

Spaghete cu roșii și zucchini - Savuroase și rapide

pe 27.06 la 09:51

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă

pe 26.06 la 10:37

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cozonac Rosenkrantz (de post)