Cozonac pufos de post cu migdale,cacao si rahat

de Bucataras Monica in Mancaruri de post, 24 Apr 2016 | 5999 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 g faina
  • 100 ml apa calda
  • 100 ml suc
  • 10 g drojdie
  • 5 linguri zahar
  • un varf lingurita sare
  • 50 ml ulei
  • esenta rom
  • coaja de potocala si de lamaie
  • 250 g rahat
  • 150 g migdale
  • cacao
  • miere
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac pufos de post cu migdale,cacao si rahat:

Pasul1:Am amestecat 100 ml apa calda cu zaharul, apoi am adaugat drojdia si l-am lasat la dospit cca. 10 minute.

Pasul2: Am pus faina si sarea intr-un castron, am facut o "gropita" în care am pus drojdia dospita.

Pasul3:Am adaugat sucul ,esenta , coaja de portocala/lamaie,le-am amestecat incet cu o lingura pana ce am obtinut o compozitie mai groasa,apoi  am început sa framânt aluatul cu mana.

Pasul4; Spre final am adaugat uleiul.

Se framânta pâna se obtine un aluat elastic si nelipicios.

Pasul5: Se pune într-un vas,se acopera cu  un prosop curat si se lasa la dospit pâna ce isi dubleaza volumul.

Intre timp,intr-un castron punem 1 pachet de cacao,migdalele tocate marunt si apa sau suc...amestecam pana ce obtinem o pasta.

Pasul6; Se împarte aluatul în doua parti egale si se întind doua foi pe care se aseaza  rahatul taiat feliute. Se ruleaza,apoi se impletesc.

Se aseaza cozonacul rezultat  într-o tava de chec/cozonac unsa cu ulei sau tapetata cu hartie de copt si se mai lasa la dospit 20 minute.


Se ung cu miere diluata cu 2,3 linguri de apa si se baga in cuptorul incins pret de 35-40 de minute la temperatura de 180 grade C.

 

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac pufos de post cu migdale,cacao si rahat" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (15)

Rocsi 1

26.04.2016, 10:49

Cat de bun!

CameliaR 1

12.05.2016, 12:13

Pufos si bun!

Ancutsa 1

03.10.2016, 18:45

Tare bun si aromat!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

ieri la 07:16

Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 29.09 la 10:26

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

Prăjitura cu afine și lapte condensat - Extraordinar de gustoasă și aromată

pe 27.09 la 09:12

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]