Cozonac Rosenkrantz - de post

de Georgiana78 in Dulciuri, 19 Noi 2013 | 3722 vizualizari

 

Super si incredibil de pufos-crocant si aromat si ce este mai greu de crezut e ca este de post!

 

INGREDIENTE

  • ALUAT:
  • 600 gr faina
  • 25 gr drojdie
  • 4 linguri ulei
  • coaja rasa de lamaie
  • 10 linguri zahar
  • un praf sare
  • 250 ml apa calda
  • vanilie
  • UMPLUTURA:
  • 200 gr nuca macinata
  • 130 gr margarina
  • 6 linguri zahar
  • CARAMEL:
  • 10-12 linguri zahar
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac Rosenkrantz - de post:

ALUATUL:

- facem maiaua amestecand drojdia cu 2 linguri de zahar si putina apa calda si lasam la dospit 10-15 min

- intr-un castron cernem faina, adaugam maiaua, uleiul, sarea, esenta si coaja de lamaie si apa in care am topit zaharul si framantam un aluat potrivit de tare pe care il lasam deoparte

CARAMELUL:

- intr-o cratita cu diametrul de 25 cm caramelizam zaharul si ungem peretii acesteia cu caramelul obtinut si lasam deoparte pana se mai raceste putin

UMPLUTURA:

- frecam margarina la temperatura camerei cu zaharul pana se incorporeaza bine

ASAMBLARE:

- aluatul se intinde intr-o foaie dreptunghiulara care se unge cu margarina cu zahar si se presara nuca iar apoi se preseaza usor cu palmele pentru a se lipi nuca de margarina,

- se ruleaza si se taie in 6-7 bucati care se aseaza in cratita cu caramel cu taietura in sus in forma de floare si se lasa la crescut o ora

- se pune la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 40-45 minute , depinde de cuptor

- se rastoarna pe un platou imediat ce l-am scos din cuptor pentru a nu se intari caramelul

POFTA BUNA nu va mai urez ca o sa aveti cu siguranta....:))

 

TIPS-URI

1

se rastoarna pe un platou imediat ce l-am scos din cuptor pentru a nu se intari caramelul

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac Rosenkrantz - de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Cornulete de post umplute cu rahat