Cozonac unguresc

de dantes in Dulciuri, 2 Mar 2015 | 4788 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru coca
  • 600 g faina alba
  • 200 g margarina
  • 2 oua
  • 50 g drojdie
  • 5 linguri de zahar
  • Pentru umplutura
  • 5 albusuri de ou
  • 500 g nuca macinata
  • 300 g zahar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac unguresc:

Se amesteca margarina cu faina si se freaca bine; se adauga ouale,zaharul si drojdia dizolvata in putin lapte cu zahar.

Se lasa sa creasca circa 30 minute dupa care se framanta bine si se imparte in 8 si se intinde in 8 foi de circa 1 cm.

Albusurile se amesteca cu nuca si zaharul si se intind peste foile de coca si se ruleaza.

Se ung cu galbenus de ou si se dau la cuptor circa 40 min pane se rumenesc frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac unguresc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

ieri la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]