Cozonacel cu rahat

de LUK in Dulciuri, 14 Apr 2011 | 4017 vizualizari

 

Dupa reteta lui Miha de cornuri pufoase..eu am injumatatit cantitatile si am folosit coaja de lamaie in loc de coaja de portocala..

 

INGREDIENTE

  • 1ou
  • 5gr drojdie uscata
  • 50gr zahar
  • 30gr unt
  • 100ml lapte
  • 275gr faina
  • coaja rasa de la o lamaie
  • rahat
  • 1 ou pt uns
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonacel cu rahat:

20ml lapte i-am incalzit putin(nu fierbinte) si i-am pus intr-un bol impreuna cu drojdia sa dospeasca putin..cam7-8min.Am pus untul la topit,dupa ce s-a topit l-am luat de pe foc si am adaugat laptele(80ml).Am amestecat oul cu coaja de lamaie si zaharul.Faina am pus-o intr-un castron.Peste faina am turnat oul,drojdia si sarea.Am framantat putin sa se omogenizeze bine ingredientele si am lasat la dospit o ora.

Dupa ce a dospit am impartit aluatul in 2 foi.Am intins fiecare foaie peste care am presarat rahat taiat bucatele.Am rulat ambele foi si apoi le-am rulat una peste cealalta obtinand un fel de impletitura..Am pus in tava,am uns cu ou batut si am copt la 145 de grade 50min.

Sursa

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonacel cu rahat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Cartof