La fel de cunoscuta in CSI ca si si placinta ruseasca cu branza pe care am postat-o anterior http://www.bucataras.ro/retete/placinta-ruseasca-cu-branza-60048.html Am tot zis ca o postez si uite ca ia sosit momentul
Usor de facut si e delicioasa.
Ideala atat pentru micul dejun cat si pentru ceaiul de la ora 5.
Mai intai frecam untul cu zahaharul, adaugam oul si smantana si amestecam din nou, adaugam apoi faina, sarea, zaharul vanilat si praful de copt si amestecam pana obtinem un aluat uniform. Il rasturnam pe o folie, impaturim si-l dam la frigider minim 30 minute. Intre timp pregatim umplutura.
Amestecam pe rand toate ingredientele, la sfarsit adaugam albusul batut spuma. Umplutura e gata.
Aluatul il scoatem din frigider, il intindem pe o planseta, grosime aproximativa a aluatului 0,6 mm, decupam cercuri cu o forma sau cu un bol, eu am folosit ambele variante. Cu o lingura punem umplutura pe o jumatate de cerc, cu cealata jumatate acoperim fara a lipi marginile.
Tapetam o tava cu hartie de copt aranjam placintutele, ungem suprafata cu galbenus si le dam la cuptorul preincalzit pentru 15 minute, la temperatura de 180-200 grade.
Pofta buna!