Cranţ cu alune

de Ina in Dulciuri, 27 Iul 2014 | 22013 vizualizari

 

O reteta extrem de simpla, dar nu chiar la indemana oricui. Spun acest lucru intrucat nu tuturor le reuseste caramelul si de cele mai multe ori crantul nu se poate manca, ramanand aglomerari de zahar netopit , care nu se pot sparge in dinti.

 

INGREDIENTE

  • 200 g zahar
  • 200 g alune prajite, nesarate
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cranţ cu alune:

Topim  zaharul  intr-un ibric mai mare, la foc mic. Amestecam continuu pentru a nu se arde , pana se lichefiaza bine si devine maroniu ( nu trebuie sa inceapa sa iasa fum, acesta fiind semn ca se arde zaharul ) .

Adaugam alunele prajite si tocate , amestecand totul  rapid pentru ca acestea sa se acopere uniform cu sirop. Amestecam totul inca 1-2 minute, pentru a gati usor si alunele, apoi turnam  cranţul imediat pe o bucata de folie de aluminiu si-l intindem cat mai uniform. ( Intindem rapid, intrucat se intareste la fel de rapid )

Lasam sa se raceasca , apoi dezlipim cranţul de pe folie si il portionam. 

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Daca zaharul este corect topit, batoanele de crant se vor sparge extrem de usor in dinti.

2

O portie inseamna o foaie de crant de cca 20/30 cm si este suficienta pentru 5-6 persoane .

3

Crantul poate fi servit ca atare, dar se poate utiliza si in alte deserturi ( ex. inghetata )

4

Putem inlocui alunele cu miez de nuca sau seminte de in / susan

Daca ti-a placut reteta noastra "Cranţ cu alune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Ina 1

01.08.2014, 22:35

Ducesa, te alinti

Ina 1

01.08.2014, 22:36

Va imbratisez cu drag, pe toate

bianca92 1

24.08.2014, 10:26

foarte bun

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

ieri la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Faguri