Creier cu lamaie si oua

de mamaieelena in Porc, 13 Iul 2012 | 5070 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 g creier
  • 4 oua
  • 1 lamaie
  • 50-80 g cascaval ras (se poate pune si branza)
  • 100 g unt
  • sare
  • 1 lingura otet
  • piper
  • marar
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Creier cu lamaie si oua:

Creierul se curata de pielita aceea de deasupra si se spala bine. Se pune o oala cu apa la fiert in care se pune sare si otet, cand a clocotit se pune creierul la fiert, se lasa 15 minute si se scurge imediat intr-o sita.

Intr-un castron se pune creierul si cu furculita se zdrobeste. Se sareaza, se pune si piper, se pot adauga si ouale amestecand energic. Se pune si cascavalul ras si se amesteca bine.

Intr-o tigaie se pune untul si cand acesta este topit se pune continutul castronului in tigaie la prajit. Se intoarce si se prajeste pe toate partile ca sa se coaguleze oul bine. Se pune zeama de la o lamaie, daca vreti mai mult sau mai putina zeama de lamaie faceti asa cum va place.

Deasupra eu am pus marar tocat pentru ca imi place teribil aroma.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Creier cu lamaie si oua" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Sim0na 1

15.07.2012, 22:39

Pana acum nu am mancat creierul decat pane.. Foarte faina reteta!

oana_pisicutza16 1

16.07.2012, 13:35

Cris2711 1

05.08.2012, 14:21

wow ce bunatate

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

pe 11.12 la 11:29

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]