Creier pane

de DIANA B in Aperitive / Garnituri, 24 Noi 2011 | 8576 vizualizari

 

Simplu , bun si gustos , chiar daca-i post .

 

INGREDIENTE

  • 500 g creier de porc
  • sare si piper
  • 3 oua
  • faina /pesmet
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Creier pane:

Creierul se tine timp de 30 de minute in apa rece , ptr a iesi eventualul sange ; cel cumparat de mine , n-a prea avut ceea ce m-a facut sa ma gandesc daca a avut o oxigenare buna , iar daca ma gandesc si mai departe , sa nu fi facut cumva atac cerebral :))) .

Se curata creierul de eventualele resturi osoase , dupa care se pune la fiert in apa cu sare si piper , timp de 10 minute . Se lasa la scurs bine , bine , dupa care se fac gogosele (daca este prea sfaramat) se aplatizeaza , se dau prin ou batut , faina si iar prin ou batut si se prajesc in ulei bine incins pe ambele parti . Se scot pe prosoape absorbante .

Creierul se serveste insotit de cartofi prajiti , sau de-un pireu pufos/cremos si c-o salata de rosii , sau de-o salata acra preparata-n casa .

Daca ti-a placut reteta noastra "Creier pane" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Creier pane