Crema de mere

de Pasiune pentru bucatarie in Dulciuri, 20 Ian 2011 | 14218 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 100 ml lapte
  • 2 linguri faina
  • vanilie
  • 2 mere
  • Caramel:
  • 100 g zahar
  • 50 ml frisca
  • 50 g unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de mere:

Merele se curata de coaja si cotor;se taie cubulete si se fierb pana se inmoaie.Se scurge lichidul si se paseaza.Se lasa la racit.

Ouale se mixeaza cu zahar pana devin cremoase.Se adauga laptelesi vanilia si se omogenizeaza.Se incorporeaza faina,avand grija sa nu ramana cocoloase.La sfarsit se incorporeaza merele pasate.

Compozitia se toarna in forme de silicon/ceramica si se lasa la cuptorul preincalzit aprox 45 min,la foc mediu-mic.Se lasa sa se raceasca si se scot din forme si se lasa la frigider.Se servesc cu caramel.

Caramel:

Zaharul il caramelizam la foc mic. Cand a devenit lichid si a capatat o culoare aurie, dam deoparte de pe foc si adaugam untul, apoi frisca lichida. Amestecam energic.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 500 lei
2999.99 lei
2499.99 lei

COMENTARII (19)

jolygina 1

21.01.2011, 09:33

buna

mimmi 1

21.01.2011, 22:01

O fac si eu maine,cred ca e delicioasa !

mirela0911 1

21.01.2011, 22:23

si eu care vroiam sa cer doua nu-i nimic, o sa-mi fac

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cornuri cu fondant de mere