Initial trebuia sa fie lapte de pasare, dar cum albusurile nu s-au batut pt ca am scapat putin galbenus in ele, s-a trasfomat laptele de pasare in ceea ce urmeaza. Este cu dedicatie pentru toate fetilii care-s la dieta :))
Un litru de lapte se pune la fiert intr-un vas cu fundul dublu, impreuna cu 4 linguri de zahar si 1 pastaie vanilie taiata in doua pe lungime. Amidonul alimentar se dizolva in 200 ml lapte rece si se pune peste laptele care sta sa dea in clocot. Se amesteca mereu cu un tel sa nu se prinda de vas, iar cand se ingroasa ca o budinca se da vasul deoparte. Albusurile se bat putin cu un praf de sare apoi se adauga si 3 linguri de zahar. Din cauza ca am scapat putin galbenus in albusuri mie nu mi s-au batut albusurile. Asa ca am pus vasul cu albusurile aproape batute pe baie de aburi, am turnat peste ele2-3 linguri de gem pe care l-am incalzit putin sa se inmoiae si am lasat vasul pe baie de aburi amestecand din cand in cand pana spuma s-a intarit.
Jumatate din fructele congelate le-am pus intr-un vas pe foc, am mai adaugat 1-2 linguri de gem si le-am lasat pana au dat in clocot.
Pt asamblare:puneti in cupe individuale sau intr-un castron mai mare, 1/3 din crema alba, dupa care se da la frigider. Se lasa sa se raceasca, se pun fructe congelate, iar peste restul de fructe din craticioara. Spuma de mure deasupra, iar pt decor frumzulite de menta.
Lasati la frigider pt inca 30 minute si serviti cu pofta!!!
1
inainte de a pune amidonul se scoate pastaia de vanilie
2
crema alba eu nu am vrut sa iasa foarte groasa, asa ca daca mai doriti puteti sa mai adaugati inca 1 lingura de amidon
3
zahar se foloseste in functie de cat de dulce doriti sa va iasa desertul, al meu a fost unul nu foarte dulce