Punem intr-un bol ouale impreuna cu zaharul (150-160 g depinde de cat de dulce doriti sa fie) si mixam bine pana cand compozitia devine spumoasa.
Adaugam treptat laptele si mixam la viteza mica pana la incorporare. La final adaugam esenta de vanilie.
Separat intr-un ibric pe foc mic topim 230 g zahar si amestecam pana cand zaharul se topeste complet si capata culoarea chihlimbarului. Avem grija sa nu lasam prea mult pe foc pentru a nu capata un gust amarui.
Turnam caramelul intr-o tava de sticla si tapetam tava cu caramelul, folosindu-ne de o lingura sau o spatula.
Trebuie sa distribuim repede tot carameul pentru ca acesta se va intari foarte repede.
Dupa ce am terminat de tapetat tava turnam compozitia de oua si lapte peste caramel.
Tava cu compozitia o vom pune intr-o alta tava mai mare, iar pe aceasta din urma o vom umple cu apa pana la mijlocul tavii cu compozitia.
Dam tava la cuptor la foc mic timp de aproximativ 1 ora pana cand se rumeneste putin deasupra.
Dupa ce aceasta este gata o scoatem din cuptor, o lasam cateva minute la racit apoi cu ajutorul unui cutit trecem peste marginile cremei pentru a se dezlipi mai usor daca o veti rasturna pe un platou.
O lasam pana cand se raceste complet apoi o rasturnam cu grija pe un platou.
O dam la frigider pentru cateva ore apoi o servim.