Crema de zahar ars

de Ela68 in Prajituri, 22 Feb 2013 | 29133 vizualizari

 

Un dulce racoros, delicios si foarte usor de facut.

 

INGREDIENTE

  • 1 litru lapte,
  • 8 oua,
  • 1 lingurita faina,
  • 210 gr zahar,
  • vanilie si 5 linguri de zahar pentru ars.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars:

Se ard intr-o cratita cele 5 linguri de zahar pana acesta se topeste complet, apoi se invarte cratita ca sa se unga peretii acesteia pana sus. Se lasa la racit.

Se bat albusurile spuma, se adauga cele 210 gr. zahar, apoi galbenusurile, faina si la sfarsit laptele si zaharul vanilat.

Amestecul se toarna in cratita cu zaharul ars si se da la cuptor.

Se tine in jur de 40 de minute, pana se incheaga si se formeaza deasupra o crusta. Chiar daca pare moale, ea se mai incheaga si cand se raceste. Daca se tine prea mult in cuptor capata o culoare maronie, pierzandu-si aspectul cremos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

roxana_simona 1

07.01.2014, 17:11

iuliuta 1

09.01.2014, 09:21


La cate grade se coace? Multumesc!

Ela68 1

09.01.2014, 10:31

draga mea iuliuta, eu am un aragaz pe gaz,coc la foc mediu spre mic, dar m-am interesat si fetele coc la 160-180 grade. spor

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini cheesecake rapid - Desertul delicios cu brânză și fructe

ieri la 09:01

Piersicuțe dulci – fursecuri aromate

pe 18.02 la 12:48

Crispy de pui la cuptor – Rețetă sănătoasă, crocantă și delicioasă

pe 18.02 la 09:29

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rose petal flan