Crema de zahar ars

de Winnie1 in Torturi, 24 Iun 2013 | 6747 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • o cana de zahar +150 gr de zahar 
  • 450 ml de lapte
  • o lingura de faina
  • apa de trandafiri
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars:

Se bat ouale cu telul, impreuna cu 150 gr de zahar si apa de trandafiri, apoi diluam in compozitie cu laptele (putin incalzit), iar la sfarsit punem si faina. Intr-o cratita, punem la topit o cana de zahar, pe ochiul mic al aragazului, cu focul dat la minim.

Se amesteca in continuu, pentru a nu se lipi de vas. Dupa ce zaharul s-a topit si s-a caramelizat, se apuca cratita de ambele toarti si se roteste cu grija astfel incat sa tapetam peretii vasului cu zaharul caramelizat, apoi turnam in vas compozitia de lapte si oua.

Dam la cuptor la foc mic, cca 25-30 de minute. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura '' pofta ce-am poftit-o''

pe 05.10 la 17:54

Crochete italiene - Aperitivul gustos din cartofi

de RODIMUR 8

pe 04.10 la 00:41

Pizza Calzone - Rețeta simplă, pas cu pas

pe 03.10 la 14:07

Pui cu lămâie și cartofi la cuptor - Fraged, aromat și ușor de făcut

pe 03.10 la 11:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]