Crema de zahar ars

de Dya Daniela Andrei in Dulciuri, 6 Mai 2014 | 4450 vizualizari

 

O alta reteta ce tare imi doream sa o incerc la cooker, dar imi era teama ca voi strica vasul aparatului. Meri m-a convins ca nu este nicio problema! Am ales sa caramelizez zaharul direct in vas, cu putine emotii, recunosc :)

 

INGREDIENTE

  • 1 litru de lapte proaspat (de capra)
  • 10 oua mari
  • zahar dupa gust
  • zahar caramelizat (2-3 linguri)
  • optional: esente de vanilie/rom
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars:

Cele 2-3 linguri de zahar le-am pus in vasul cooker-ulu si le-am caramelizat folosind functia FRY pentru 10 minute. Restul zaharului l-am mixat impreuna cu ouale, pana la topirea completa a acestuia. Am adaugat laptele si am omogenizat compozitia pe care am turnat-o apoi peste zaharul caramelizat. Dupa coacere, se raceste complet inainte de servire.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Frisca mi se pare deosebita pentru servire.

2

La fiecare ou se adauga o lingura de zahar, insa mi se pare exagerat de mult, de aceea recomand a se folosi dupa gust.

3

Cu cat cantitatea de zahar caramelizat este mai mare cu atat mai mult crema va fi insiropata si nu va mai avea aspectul neted, galben, compact.

4

Am copt-o la 180 de grade, insa data viitoare as alege 150 sau mai putin, pentru o coacere lenta care sa pastreze crema fina.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

cernovada 1

10.05.2014, 21:23

Cat timp se coace?

Dya Daniela Andrei 1

10.05.2014, 22:23

Asa cum spuneam la tipsuri, la urmatoarea incercare o voi lasa mai mult timp la o temperatura mai mica. Aici am copt-o la 180 de grade pentru 40 de minute , insa a fost mult prea mult (a fost si prima incercare de altfel). Astfel, pe viitor, as alege un maxim de 150 de grade cu 40-50 de minute sau un 180 de grade cu 20 de minute

cernovada 1

10.05.2014, 23:07

Merci

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

ieri la 07:16

Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 29.09 la 10:26

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

Prăjitura cu afine și lapte condensat - Extraordinar de gustoasă și aromată

pe 27.09 la 09:12

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]