Crema de zahar ars

de Corinuta in Dulciuri, 28 Ian 2015 | 7447 vizualizari

 

Un desert foarte popular datorita gustului sau deosebit, din oua, zahar, lapte si putina vanilie, cum sa nu fie bun? Poate fi ornat cu frisca si diverse fructe, dupa preferinte.

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 700 ml lapte
  • 10 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars:

Se topesc 5 linguri de zahar la foc mic pana devine galben-ruginiu, apoi se tapeteaza peretii unei tavi ceramice sau a cratitei in car urmeaza sa coacem crema si zaharul topit.

Se mixeaza ouale, se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza in continuare pana se dizolva. Se adauga laptele si se mai mixeaza putin, apoi se toarna in forma de copt si se aseza intr-o tava pe care o umplem cu apa fierbinte. Se da tava la cuptorul preincalzit la 200 de grade vreme de 45 de minute. Dupa 45 de minute, verificam crema cu o scobitoare si daca iese curata, crema este gata. Daca nu, o mai lasam 5-10 minute si verificam din nou.

Se lasa sa se raceasca, dupa care se rastoarna pe o farfurie si se serveste cu frisca.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

in tava ceramica se pot aseza, peste zaharul ars, cateva felii de mere peste care presaram putina scortisoara

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

ieri la 07:16

Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 29.09 la 10:26

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]