Crema de zahar ars

de Bucataras Medi in Dulciuri, 10 Mai 2010 | 3861 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • .8 oua
  • .200 g zahar pentru crema
  • .100-150 g pentru caramel
  • .1 l lapte
  • .2 pliculete zahar vanilat
  • .coaja rasa de la o lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars:

Intr-un vas smaltuit se pune zaharul pentru caramel.Se da la foc si se amesteca cu o lingura de lemn pana cand acesta se caramelizeaza.Se inclina vasul astfel incat zaharul caramelizat sa acopere uniform peretii acestuia.Se lasa sa se raceasca.

Separat se amesteca bine ouale, zaharul,zaharul vanilat, coaja rasa de la lamaie  si laptele.Acest amestec se pune in vasul in care am caramelizat zaharul.Intr-o cratita mai mare decat cea in care avem compozitia de crema de zahar ars se pune apa si apoi introducem in ea  cratita  cu compozitia de crema de zahar ars.Crema de zahar ars se prepara la bain-marie.

Se da la cuptor , incalzit in prealabil,circa 50 min, pana cand crema este inchegata.Se scoate din cuptor , se lasa sa se raceasca, se rastoarna si se da la frigider.

Se serveste rece, ca atare sau cu frisaca, fructe confiate.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

marcela1979 1

11.05.2010, 09:06

mai ai o portie si pt mine?

Bucataras Medi 1

11.05.2010, 09:51

pusik, nu mai saliva hai la o portie..............

Bucataras Medi 1

11.05.2010, 09:52

carla, hai si tu.....................

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas

ieri la 10:21

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

pe 02.12 la 20:34

Bilute din biscuiti cu nuca si rom - Desert rapid si delicios

pe 02.12 la 16:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
ChocoMuffins cu ghimbir si glazura de caramel