Crema de zahar ars

de Nadyne in Dulciuri, 10 Ian 2017 | 5804 vizualizari

 

Racoritoare, aromata, desert simplu, dar atat de gustos ...

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 1 l lapte
  • 150 g zahar pentru caramel
  • 200 g zahar pentru crema
  • esenta vanilie
  • coaja rasa de lamaie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars:

 Caramelizam zaharul intr-un vas metalic de 2 l. Avem grija sa nu se inchida prea tare la culoare, devine amarui. Tapetam baza si peretii vasului uniform, invartindu-l cu atentie si-l lasam la racit.

 Mixam ouale cu zaharul 2-3 minute, adaugam vanilia si coaja de lamaie, apoi turnam laptele. Omogenizam compozitia si o strecuram in vasul cu caramel.

  Pregatim o tava cu peretii inalti in care asezam vasul cu crema, apoi turnam apa rece pana la jumatatea tavii.

 Introducem in cuptorul preincalzit la 180 grade C, aproximativ 45 minute sau pana ce marginile cremei se desprind de vas.

Se lasa sa se raceasca, apoi se da la frigider pentru cateva ore bune. Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de zahar ars si dulceata de afine