Crema de zahar ars cu aroma de rom

de Bucataras Monica in Dulciuri, 15 Apr 2015 | 6047 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 10 oua
  • 10 linguri zahar
  • 1000ml lapte
  • 1 lamaie rasa
  • esenta rom
  • 1 cana zahar (pt tava)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars cu aroma de rom:

Intr-o tava/cratita se caramelizeaza cana de  zahar si se intinde apoi uniform caramelul obtinut  pe tot fundul si pe peretii recipientului, se lasa sa se intareasca.

Se bat ouale cu zaharul pana se topeste si obtinem o spuma, adaugam lamaia si esenta de rom.

Se amesteca apoi cu laptele fiert si racit .

Punem amestecul obtinut in cratita peste zaharul caramel si lasam la cupor 45-50 minute la 180 grade.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars cu aroma de rom" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (11)

Rocsi 1

16.04.2015, 10:26

Carmen_g 1

16.04.2015, 13:25

Motan, poate s-au modificat ingredientele intre timp, dar acum scrie 1000ml, adica 1L de lapte ceea ce e Ok.

mirela0911 1

16.04.2015, 13:30

Ce mult imi place!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

Covrigi cu semințe, fără dospire - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 16.05 la 10:58

Salată caldă de ouă - Rețeta ingenioasă și delicioasă

pe 15.05 la 08:58

Șnițele poloneze - Rețeta gustoasă și sățioasă

de RODIMUR 8

pe 14.05 la 18:50

TOP
utilizatori

oanapl

2060 puncte

Catalina L

1577 puncte

vasimur

1245 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Crema de zahar ars cu oua de prepelita